Polering af biler

Når du skal have poleret din bil kan du vælge enten at polere den selv eller du kan vælge at gøre det hos en forhandler / bilpleje center. 

I denne artikel får du 3 tips til hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge hvem, der skal polere din bil.

Lad os gå direkte til det:

3 ting du skal være opmærksom på ved valg af polering

  • Dedikeret til bilpleje
  • Kundereferencer
  • Certificering

Dedikeret til bilpleje

Ved at du vælger et sted, der er dedikeret til bilpleje - er du sikker på at stedet har stor erfaring med at vaske og polere biler. Og erfaring er nødvendigt for at kunne imødese eventuelle udfordringer, der måtte opstå med lakken undervejs.

Dermed ikke sagt at du ikke kan finde en forhandler, der sælger biler og samtidig har en god klargøringsafdeling, men sørg for at der er dedikeret folk til det.

Men:

Typisk har en dedikeret bilpleje afdeling det nødvendige udstyr i form af lyssætning, polermidler og maskiner, til at kunne rette de fleste fejl.

Klargøringshal hos bilplejecenter

De vil også have mulighed for at måle tykkelsen af din lak, så de er sikre på at der er lak nok til at polere på bilen:

Måling af laktykkelse

Kundereferencer

Som i så mange andre tilfælde når du skal købe varer af en hvis værdi er det en god idé at få kundereferencer fra andre kunder, der har fået behandlet deres bil der. Måske kan du tale med andre kunder hos installatøren eller du kan gå på deres FaceBook side hvor rigtig mange forhandlere er gode til at vise før/efter billeder af deres poleringer, så du kan få dannet dig et indtryk af deres resultater.

Certificering

En certificering er ikke i sig selv et stempel for at forhandleren går meget op i bilpleje. 

Men:

Det garanterer dig for at han har modtaget den nødvendige træning til at påføre en lakbeskyttelse, og dermed at han kan imødekomme nogle af de udfordringer der måtte opstå med lakken og produkter - også under polering af bilen.

Hvorfor polere bil

Du skal polere din bil for at få genskabt det originale udseende af din bils lak, hvor den fremstår som ny. Se f.eks. hvordan glansen i lakken kommer tilbage på denne røde Alfa Romeo:

Poleret vs. upoleret lak

Sæt forventninger realistisk

På trods af en polering, vil dybe ridser ikke blive fjernet. Kan du mærke dem med neglene, så regn ikke med at de kommer væk. Er du i tvivl om hvad du skal forvente, så kør ned til dit lokale bilplejecenter og få en snak med dem om de ting du går og kigger på - kan fjernes med en polering. 

Derved tilsikrer du at der ikke pludselig opstår en situation, hvor i står med 2 forskellige verdensbilleder af hvad din polering burde have indeholdt.

Priser på polering af bil

Der er flere ting, der afgør hvad det koster at få poleret din bil.

Regn med at en polering af din bil indeholder:

  • Vask af bilen
  • Kemisk rengøring
  • Mekanisk rengøring
  • Polering i en eller flere trin
  • Arbejdsløn
  • Lakbeskyttelse

når du ser en en pris på polering af bil til eksempelvis 4.000 kroner - så tænk over at der rent faktisk er en hel del trin som klargøringsmanden skal igennem for at kunne polere din bil.

Typisk er de afgørende elementer på prisen om bilen skal poleres i ét eller flere trin (det afgøres typisk ved om bilen har mange ridser eller ej), arbejdslønnen (altså hvor grundig/dygtig klargøringsmanden er), samt hvilket lakbeskyttelse du gerne vil have bil efter din polering.  

Tilbud på polering af bil

Hvis du går efter tilbud på polering af bil - så husk de 3 tips øverst i artiklen til valg af polering. Vælg f.eks. aldrig en deal hvor du ikke kan se hvem, der står bag og du ikke kan se tidligere resultater. Du kan risikere at stå i en situation hvor du skal betale en anden for at rette op på den første fejl. 

Lakbeskyttelse efter polering af bilen

Når bilen er poleret korrekt, vil den fremstå ekstremt flot.

Men:

Lakken vil på samme tid være ubeskyttet fra udefrakommende elementer. Derfor foretages der sjældent polering uden at give bilen en lakbeskyttelse efterfølgende. 

Den stærkeste lakforsegling du kan få er en keramisk coating. Disse findes i flere forskellige brands og flere forskellige serier indenfor de forskellige brands. Vi vil anbefale dig at læse vores guide til valg af keramisk coating, for at blive klogere på hvilken keramisk coating som vi anbefaler.

Tilbage til blog