Vedligeholdelse af keramisk coating

Når du har brugt mange penge på at få keramisk coatet din bil - er det vigtigt at du plejer den, så den holder længst muligt. Derved bibeholder du de egenskaber, som coatingen er født med - og kan nyde effekten af en smudsafvisende bil, der er nem at tørre i en lang periode. 

Alle produkter der omtales kan fås i denne pakke til vedligeholdelse af keramisk coating.

5 trin til vedligeholdelse af din keramiske coating

  1. Behandl mod flyverust (og insekter)
  2. Forvask bilen
  3. Vask bilen med en pH neutral shampoo
  4. Fjern tjære
  5. Forlæng levetiden med en Top-Coat

5 Trin kan lyde af meget - men hele processen behøver ikke at tage mere end en halv til en hel time og vasker du din bil ofte, eller er det ikke sæson for insekter kan du springe trin 1 og trin 4 over. Trin 5 skal også kun gennemføres ca. hver anden måned.

Behandl mod flyverust (Trin 1)

Når du har en keramisk coating er du desværre ikke forskånet for flyverust. Men flyverusten sætter sig i den keramiske coating - i steder for at sætte sig i lakken 👍. Gør det at du sprayer Auto Glanz Blood Tonic på bilen. Lad det sidde nogle minutter inden du går i gang med forvasken - det er vigtigt det ikke tørrer ind! Er der insekter på bilen, så behandl også med Auto Glanz Bug Off på de berørte områder (typisk forkofangeren).

Flyverust på bilen

Forvask bilen (Trin 2)

Mens flyverustbehandleren den arbejder, så gå i gang med at forvaske bilen. Det gør du ved at komme 50-150 ml Auto Glanz Piste i skumlanse, fylde resten med vand og så dække bilen ind i skum. Bearbejd lister med en pensel, mens forvaskeproduktet får lov til at arbejde i 5 minutters tid. 

Slut af med at spule forvaskeproduktet og eventuelle insekter af.

Piste skumforvask på keramisk coatet bil

Vask af bilen (Trin 3)

Du skal nu have vasket bilen. Gør det at du benytter en blød mikrofiberhånd til vask af bilen. Kom 1-2 hættefulde Auto Glanz Pure i en vaskespand og hav en sekundær spand klar som skyllespand til vaskehandsken. Vask bilen fra toppen af og ned. 

Slut af med at skylle autoshampoo'en af og tør bilen med en mikrofiberklud. 

Blød mikrofiber vaskehånd

Fjern tjære (Trin 4)

Har du tjærepletter på bilen, så gør det at du sprøjter lidt Auto Glanz Spa-Tar på et mikrofiberhåndklæde og tørrer hen over pletterne. Skyl grundigt efter med vand og tør. 

Tjærepletter på keramisk coating

Forlæng levetiden med en Top-Coat (Trin 5)

Ca. hver anden måned bør du give din bil et lag Top-Coat, der "booster" egenskaberne i din keramiske coating og sørger for at levetiden forlænges. Det gøres simpelt ved at sprøjte lidt på en mikrofiberklud, hvorefter du fordeler det på et panel ad gangen. Derefter tager du en ren og tør mikrofiberklud og kører hen over det samme område. 

Top-Coat på keramisk Coating

Hvor ofte skal jeg vaske bilen?

En keramisk coatet bil skal vaskes efter behov. Regn med ca. én gang hver anden uge. Hvis du venter 1-2 måneder mellem dine vaske, skal du forvente et højere forbrug af flyverustfjerner og Top-Coat. 

Tilbage til blog