Hvordan foregår en Keramisk Coating?

En keramisk Coating er i sig selv ikke meget kompliceret at påføre (afhængig af mærke og model på den keramiske coating)

Men:

Det er processen op til, der kan være udfordrende for de fleste at få afsat tid og ressourcer til, hvorfor det kan være en god idé at lade en professionel bilplejer klare for dig. Se hvad der afgør prisen på keramisk coating her>>

Ny eller brugt bil

Er bilen helt ny kan nogle af de trin, der kommer udelades. Det gør det billigere at få foretaget en keramisk coating af din bil, da der ikke skal bruges samme mængde tid på at forberede bilen til keramisk belægning.

De 7 trin til keramisk lakforsegling

Inden du kan påføre keramisk coating skal du igennem følgende trin med din bil (får du den lavet hos en professionel - klarer han alle trinene for dig).

  1. Grundig vask af bilen
  2. Fjern flyverust
  3. Fjern tjære
  4. Fjern anden nedfald
  5. Polering af bilen
  6. Klargøring til keramisk coating
  7. Påførsel af keramisk coating

Grundig vask af bilen

Bilen skal vaskes grundigt. Det vil sige at du sagtens kan benytte kraftige forvaske produkter, som eksempelvis Auto Glanz Brute.  Derefter vaskes med en god pH neutral shampoo. Sørg for at komme ind alle de steder hvor du skal påføre keramisk lakforsegling

Flyverust rød bil

Fjern flyverust

Herefter skal du have fjernet flyverust på bilen. Flyverust på bilen kan eksempelvis fjernes med  Auto Glanz Blood Tonic. Spray produktet på - lad det virke nogle minutter (må ikke tørre ind), og spul af. 

Flyverust rød bil

Fjern tjære

Tjære fjernes med Auto Glanz Spar-Tar. Spray på sorte pletter på bilen og spul af efter nogle få minutter. 

Fjern anden nedfald

Hvis der fortsat er pletter på bilen eller lakken ikke føles helt jævn at køre en hån henover skal du i gang med en claybar. Den opsamler det det sidste skidt, der sidder i lakken på en effektiv måde. Ulempen er at den efterlader meget små ridser i lakken, som vi skal have udbedret ved at polere bilen. 

Claybar på lakken

Polering af bilen

Dette er det mest tidskrævende - både for den professionnelle du får til at foretage det for dig, eller hvis du selv kaster dig ud i det. I denne guide holder vi det helt simpelt. Du skal have fjernet ridser i bilen i det niveau du ønsker. Dertil skal du bruge tape, de rette polermaskiner, sammen med de rette polermidler og polerpads. Derefter skal du igennem alle overflader som skal behandles med keramisk coating.

Polering inden keramisk Coating

Klargøring til keramisk coating

Når bilen er poleret skal du sørge for at lakken er helt klar til at modtage den keramiske coating. Det gør du ved at køre den over med en lakprep som Soft99 Silicone Off. Det foregår simpelt ved at spraye det på lakken og tørre efter med en mikrofiberklud. 

Påførsel af keramisk coating

Endelig! 

Så er vi nået til selve påførslen af den keramiske coating. Måden det påføres er lidt forskelligt fra coating til coating. 

Men:

Typisk foregår det ved at du hælder lidt coating på en applikator og derefter påfører det på lakken i tynde baner på mindre felter. Kort efter tørrer du efter med en mikrofiberklud. That's it! Herefter skal du udelukkende tjekke hærdetiden for produktet og overveje om du vil påføre endnu et lag, når nu du alligevel er nået så langt. 

QJUTSU keramisk lakforsegling

Vil du gerne lære selv at klare de 7 trin til klargøring til keramisk coating kan du deltage på vores bilpleje kursus>>

Video af selve påførslen af keramisk coating

Hvis du vil se hvordan påførslen af en keramisk coating kan foregå - kan du se med på nedenstående video. Se også gerne resten af serien for at få et indblik i hvad der skal til, før den blive er klar til at få påført keramisk coating.

 

 

Tilbage til blog