Vaskehal vs Keramisk Coating

Når du får foretaget en keramisk coating har du taget en aktiv beslutning for at gøre noget godt for din bil 👍.

Den har nu 3 gode egenskaber:

  1. God smuds- og vandafvisende effekt
  2. Høj glans
  3. Ingen ridser (forudsat der er poleret inden keramisk coating er lagt på

Det er disse 3 egenskaber som vi gerne vil bibeholde så lang tid som muligt – ellers var der jo ingen grund til at få behandlingen til at starte med?

Ja – Men:

Må jeg køre i vaskehallen?

Ja. (Efter 1- 2 uger efter behandlingen – når din keramiske coating er hærdet helt op)

Er det en god idé?

Nej.

Hvorfor?

Ved at du kører i vaskehallen vil de 3 egenskaber som du har betalt for at få gjort i høj grad blive degraderet.

Det betyder at du hurtigt vil få ridser i lakken (faktisk i den keramiske coating), og at den derfor hurtigere vil blive slidt af og at du – ved at den står f.eks. i direkte sollys – vil kunne se ridser i lakken / coatingen.

Ved at coatingen bliver degraderet – vil glansen også kunne blive påvirket – da den UV beskyttelse som der er i din keramiske coating med tiden vil blive slidt af og oxyderingsprocessen af lakken kan starte.

Sidst vil den gode smuds og vandafvisende effekt også blive påvirket over tid, så den ikke ”perler vandet” så meget som den gjorde i starten.

Den eneste coating som du (os bekendt) med fuld garanti fra leverandøren kan køre i vaskehal med og stadig bibeholde sikkerhed for dens holdbarhed er Krytex. Det betyder dog ikke at du er beskyttet mod ridser, da der kun er en delvis selvhelende effekt.

Hvad skal jeg så gøre?

Du skal i stedet vaske din bil i hånden.

Det er ikke svært og du kan selv vælge om du vil have en mere omfattende vask med forvask, skumlanse og højtryksrenser eller en helt simpel vask ved brug af f.eks. Optimum No Rinse ONR, der er en simpel vaskemetode hvor du bruger meget lidt vand. 

Vil du vide mere, så se denne guide til hvordan du vedligeholder din keramiske coating her>> 

Tilbage til blog