Bedste lakforsegling

Du kan få lakforsegling i form af:

  • Voks
  • Syntetisk lakforsegler
  • Skyllevoks
  • Quick Detailer
  • Keramisk Coating
  • Folie

Hvis vi ser bort fra folie, så tror jeg godt at alle i branchen kan være enige om at den bedste lakbeskyttelse er en keramisk coating

Folie har en masse andre gode egenskaber, men typisk vil du selv på en folie lægge en keramisk coating ovenpå (hvis du vil have den bedste beskyttelse) - så det er bare svært at komme uden om.

LÆS OGSÅ: Keramisk coating vs folie

Udførsel af lakforsegling

Hvorfor er keramisk coating bedst?

Keramisk coating giver den længste form for lakbeskyttelse, hvor du ikke behøver genbehandle med måneders intervaller. 

Typisk holder en keramisk coating minimum 12 måneder og typisk væsentligt længere, uden at det er nødvendigt at komme ind til en genbehandling. 

Hvordan sikres en høj holdbarhed på keramisk coating?

En del af den høje holdbarhed i en keramisk coating ligger i det forarbejde, der gøres inden den keramisk coating lægges

Her bliver bilen rengjort grundigt og bilen poleres, og gøres klar til den keramiske coating. 

Nogle keramiske coatings bliver IR hærdet. Det vil sige at de bliver udsat for en høj varme umiddelbart efter påførsel for at sikre den bedst mulige binding til lakken på bilen:

IR hærdning af lakforsegling

Kan andre typer lakforsegling så ikke bruges?

Jo - alle lakforseglinger er som udgangspunkt fordelagtige for din bil. Det vil sige at hvis du ikke ønsker at ofre prisen for en keramisk lakforsegling, så kan mindre også gøre det. 

Du skal blot indstille dig på en hyppigere behandling.

Begrænset lak til rådighed

Når en keramisk coating lægges på bilen, poleres bilen først. Dette fjerner noget af den klarlak, der er til rådig for fabrikkens side. Det gøres for at fjerne eventuelle småridser i lakken, således at bilen fremstår med det flottest mulige resultat. 

Men:

Mange nye biler har i dag begrænset mængde lak til rådighed og hvis du f.eks. benytter en dårligere lakbeskyttelse, vil du have behov for at skulle polere bilen op oftere, og det er ikke sikkert der er "råd" til det i form af tilgængelig lak.

Professionel lakforsegling vs det du selv kan købe

Krytex professionel keramisk coating

De produkter som er tilgængelige for professionelle installatører af keramisk coating er væsentligt bedre end dem du selv kan købe. De er både dyrere i indkøb, men det kræver også grundig certificering, da de ikke "bare" kan kommes på lakken. Se er hvilken keramisk coating du skal vælge

Tilbage til blog