FDM om keramisk coating

FDM har i deres frigear podcast #193 diskuteret emnet mellem værterne: Karsten Meyland Lemche, testkører og journalist, Yasser Abaiji, teknisk konsulent og Dennis Lange, chefkonsulent.

Det er ud fra et lytter spørgsmål om keramisk coating.

Det diskuteres der i podcastet om keramisk coating mellem FDM værterne

I podcastet kommer værterne blandt andet ind på:

  • Hvad keramisk coating er
  • Fordelene ved keramisk coating
  • Hvem de synes der skal påføre det
  • Om du burde få det på din bil (herunder pris)

Vi kan anbefale at høre hele podcastet men ellers får du punkterne opsummeret i denne artikel:

Hvad keramisk coating er

Værterne kommer ind på at keramisk coating er et flydende lag som "bliver en del af lakken". Det kan få bilen til at se nylakeret ud. Vi har i vores artikel: Hvad er en keramisk coating uddybet hvad en keramisk coating egentlig er. 

Fordele ved keramisk coating

Værterne fra FDM taler om fordelene ved keramisk coating, herunder at overfladen bliver mere modstandsdygtig overfor udefrakommende elementer, at skidt ikke sætter sig på samme måde og at at bilen bliver væsentligt nemmere at vaske -  hvilket vi er helt enige i.

Hvem de synes der burde påføre det

Ingen af de 3 værter ville selv påføre en keramisk coating, og vores forståelse er at de vil anbefale dig at få det gjort professionelt, da det som de siger: "Skal laves af nogen, der har forstand på det". Det er blandt andet fordi bilen først skal klargøres, herunder poleres. Vil du vide mere om hvad der sker i processen, kan du læse vores artikel: Hvordan foregår en keramisk coating.

Burde du få en keramisk coating på din bil?

Svaret fra værterne er tvetydigt.

Du skal mærke efter om det er noget du er klar til at betale penge for, men kan være en god idé hvis du har en dyr bil og vil passe godt på den.

Prisen kan variere ud fra størrelsen af bilen og hvad arbejder, der skal udføres mv., men estimeres til mellem 4.000 og 10.000 kroner. Læs her hvad afgør prisen på en keramisk coating

Du kan høre hele afsnittet, hvor en lang række andre emner diskuteres her>>

Tilbage til blog